Verdachte mensensmokkel aangehouden

Gepubliceerd op: 7-5-2013

De Koninklijke Marechaussee(brigade Limburg-Zuid) heeft vrijdagmiddag tijdens een MTV-controle bij Maastricht een 55-jarige man uit Riemst (België) aangehouden op verdenking van mensensmokkel. 

Afbeelding verwijderdTijdens een Mobiel-Toezicht-Veiligheid controle controleerde het samenwerkingsverband van de Marechaussee en Douane (Flexteam Zuid) de bestuurder van een voertuig. De bestuurder toonde een Belgische verblijfsvergunning. De bijrijder kon geen document tonen waaruit zijn identiteit bleek. De bestuurder werd hierop aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Uit onderzoek bleek dat de ongedocumenteerde bijrijder, een 30-jarige Marokkaanse man was, die illegaal in Europa verbleef. 

Marechaussees van de Brigade Limburg-Zuid hebben de verdachte gehoord, waarna hij vrijheid is gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De man zonder verblijfsdocumenten is in vreemdelingenbewaring gesteld.

Marechaussees van dezelfde brigade hebben afgelopen vrijdag tijdens een MTV-controle ook een 44-jarige Albanese man staande gehouden, die zijn zogenaamde vrije termijn had overschreden. Uit onderzoek bleek dat de man asiel had aangevraagd in België en diverse antecedenten op het gebied van onder andere mensenhandel en Opiumwet had. De man is in vreemdelingenbewaring gesteld.

Daarnaast heeft de Koninklijke Marechaussee dit weekend op de luchthaven Maastricht Aachen Airport diverse openstaande geldboetes, waaronder van 345 en 255 euro, geïnd.

Bron : Kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief