Kentekenplaat herkenning (ANPR) ingezet

Gepubliceerd op: 9-5-2013

De Koninklijke Marechaussee, Brigade Politie en Beveiliging op Schiphol heeft gisteren opnieuw een geslaagde inzet gehad van het zogeheten Automatic Number Plate Recognition systeem (ANPR).

Afbeelding verwijderdTijdens een gezamenlijke controle met ketenpartners van de Landelijk Eenheid en Politie Amsterdam Amstelland werden in minder dan drie uur tijd ruim 4000 voertuigen gescand. Van deze voertuigen bleek in twintig gevallen iets niet in orde te zijn. 

Door het ANPR-systeem worden de kentekens vergeleken met verschillende landelijke databases. Hierbij valt onder meer te denken aan gestolen- of vermiste voertuigen, openstaande boetes en overige signaleringen. In totaal werd voor meer dan 1000 euro aan boetes geïncasseerd. Daarnaast werden boetes uitgeschreven voor verlopen APK's, rijden zonder rijbewijs of voertuigen met technische gebreken.

Ook zijn twee aanhoudingen verricht. Bij de bestuurder, een 32- jarige man uit Alphen aan de Rijn, werd ruim 15 gram softdrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de bestuurder zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. 

Een andere bestuurder probeerde middels het opgeven van een valse naam aan een nog openstaande gevangenisstraf te ontkomen. Dit werd echter door de controleurs onderkend. De 24-jarige Amsterdammer kreeg naast de boete voor het opgeven van de valse naam ook nog een boete voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Hij is door de Koninklijke Marechaussee naar een huis van bewaring gebracht om daar zijn nog resterende straf van zeven dagen uit te zitten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief