Marechaussee houdt samen met partners integrale actie op Rotterdam-The Hague Airport

Gepubliceerd op: 29-5-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft samen met partners tijdens een grote integrale actie op en bij Rotterdam The Hague Airport gisteren auto’s, drugs en wapens in beslag genomen, boetes en belastingschulden geïnd en twee mannen aangehouden voor respectievelijk het nog moeten uitzitten van een gevangenisstraf en opgeven valse naam. 

Aan de actie ‘Flying DOC’, die werd gecoördineerd door de Koninklijke Marechaussee(brigade Zuid-Holland) namen het Openbaar Ministerie (OM), de Belastingdienst en de Politie-eenheid Rotterdam deel. De actie stond in het teken van een controle preventief fouilleren op het bezit van wapens en munitie en het afpakken van illegaal verkregen vermogen.

Afbeelding verwijderdDe controles vonden plaats op een afgezet terrein op de luchthaven. Zo werden zowel voertuigen op de parkeerterreinen gecontroleerd op kenteken, als de voertuigen van mensen die naar en van de luchthaven reden. Zo’n 3300 voertuigen werden gescand, 102 voertuigen werden fysiek gecontroleerd, en 170 personen werden preventief gefouilleerd. Bij de controles werden twee mannen aangehouden, voor respectievelijk nog uitzitten van 34 dagen gevangenisstraf, afname DNA en opgeven valse naam. De man die een valse naam opgaf bleek illegaal in Nederland te verblijven. Daarnaast werden 3 messen, stalen staaf en een houten knuppel aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Hiervoor werden schikkingen tot 200 euro aangeboden en een proces-verbaal aangezegd. Verder werd twee keer een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen, hetgeen in beslaggenomen is. 

Er werd beslag gelegd op tien voertuigen, vanwege schulden aan de Belastingdienst. Daarnaast werd door de Belastingdienst in totaal ruim 54.000 euro aan belastingsschulden geïnd, waarvan één belastingplichtige ter plekke 22.000 euro betaalde. 

De Koninklijke Marechaussee, politie en OM inden eerder opgelegde geldboetes en betekenden een vonnis aan iemand die daarvoor gesignaleerd stond. Daarnaast werd een rijbewijs ingenomen, een voertuig in beslaggenomen omdat geldboetes van in totaal 1900 euro niet betaald konden worden en kregen twee personen een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. 

De Koninklijke Marechaussee, OM en Politie werken vaker samen met onder andere de Belastingdienst bij integrale acties op zoek naar illegaal verkregen geld. Onder het motto Misdaad mag niet Lonen wordt actief gezocht naar wederrechtelijk verkregen voordeel, en wordt het illegale geld zoveel mogelijk afgepakt. Juist door samenwerking tussen verschillende organisaties kan snel een volledig beeld ontstaan van een persoon en zijn bezit.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief