Twee mannen aangehouden voor mensensmokkel en valse documenten

Gepubliceerd op: 31-5-2013

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Oostgrens-Midden) heeft gistermiddag tijdens een MTV-controle (mobiel toezicht veiligheid) twee mannen aangehouden op verdenking van respectievelijk mensensmokkel en het aanbieden van een valse Italiaanse identiteitskaart en rijbewijs. 

Afbeelding verwijderdMarechaussees controleerden de bijrijder van een personenvoertuig tijdens een MTV-controle op de A12 te Babberich, gemeente Zevenaar. De man toonde de marechaussees een Italiaanse identiteitskaart en rijbewijs. Bij nader onderzoek bleken de identiteitskaart en het rijbewijs vals te zijn. Hierop werd de verdachte aangehouden op verdenking van het aanbieden van valse documenten en/of valsheid in geschrifte. De 39-jarige bestuurder uit Bochum, is hierop aangehouden op verdenking van mensensmokkel. 

Tijdens het verhoor van de verdachte met de valse documenten werd zijn ware identiteit vastgesteld. Onder zijn echte naam bleek hij 10 aliassen (gebruik andere namen) te hebben en internationaal gesignaleerd te staan voor de Duitse autoriteiten. Hij dient vermoedelijk nog een gevangenisstraf uit te zitten voor overtreding van de Opiumwet.

Marechaussees van de Brigade Oostgrens-Midden doen verder onderzoek. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief