Minister-president Rutte: "Nieuw startpunt voor Afghanistan"

Gepubliceerd op: 3-6-2013

Rutte in Kunduz jun13

"Afghanistan staat op een nieuw startpunt om zelf de toekomst vorm te geven". Dat zei minister-president Rutte tijdens een bezoek aan de geïntegreerde politietrainingsmissie in Noord-Afghanistan.


Rutte liet zich in Kunduz onder andere bijpraten over de voorbereidingen op de terugtrekking vanaf juli. Verder sprak hij onder andere met advocaten en NGO’s die werken aan de opbouw van de justitiele keten. Op het politietrainingscentrum ontmoette de minister-president daarnaast Afghaanse politietrainers en agenten.

Meer dan 700 opleidingen
Rutte gaf aan trots te zijn op de inzet en resultaten van de Nederlandse militairen, diplomaten en politieagenten. “Onze mensen hebben geweldig werk gedaan in Kunduz. We hebben meer dan 700 opleidingen aan politieagenten gegeven. We zijn nu zover dat de Afghaanse politie de opleiding zelf kan verzorgen en met eigen teams de kwaliteit kan waarborgen. Daarnaast zijn in Kunduz nu meer dan vijftig opgeleide rechters, diverse officieren van justitie, advocaten en een rechtenfaculteit met driehonderd studenten.”

Lees verder...

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief