“Koninklijke Marechaussee en FIOD gaan samen geldkoeriers en witwassen aanpakken op Schiphol"

Gepubliceerd op: 4-6-2013

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) en de FIOD zijn officieel gestart om door een integrale aanpak geldkoeriers en witwassen op de luchthaven Schiphol te bestrijden. 

Afbeelding verwijderdGisteren is, onder toeziend oog van onder andere de Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Holland, Mr. B. Steensma de kick-off gehouden van het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM). Het SVLM maakt deel uit van de nieuwe organisatorische samenwerking tussen de ketenpartners Kmar, FIOD, Douane en OM op de luchthaven Schiphol op het gebied van liquide middelen.

Onder het motto ‘misdaad mag niet lonen’ richt het SVLM zich, door het doen van opsporingsonderzoeken naar aangehouden geldkoeriers, op het ontnemen van wederrechtelijk verkregen voordeel en het zoveel mogelijk afpakken van illegaal geld. 

Het SVLM van de Koninklijke Marechaussee en FIOD sluit goed aan bij het Landelijk Programma ‘Afpakken’ waarin alle opsporingsdiensten samenwerken om meer, slimmer en effectiever crimineel vermogen op te sporen en af te pakken.”

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief