MADO-team pakt mannen op bij Venlo met auto vol geld, drugs, wapens en telecommiddelen

Gepubliceerd op: 7-6-2013

Het MADO-team, een gecombineerd team van de Koninklijke Marechaussee en Douane in de regio Venlo, heeft bij een controle twee Duitsers aangehouden op verdenking van witwassen, overtreding Opiumwet en overtreding Wet Wapens en Munitie.

Afbeelding verwijderdOp de A67 bij Venlo werd een auto met Duits kenteken gecontroleerd door een Marechaussee en Douanier, die gezamenlijk surveillance reden (om opsporing en controle op elkaar aan te laten sluiten).

In de auto trof het tweetal een scala aan wapens (steek en slagwapens), diverse kleine hoeveelheden verdovende middelen, een grote hoeveelheid telecommiddelen en meer dan 20.000 euro aan contant geld aan in diverse coupures.

Omdat de twee inzittenden, Duitsers van respectievelijk 32 en 33 jaar geen aannemelijke verklaring hadden voor de aanwezigheid van het geld en de andere zaken werden ze aangehouden voor verder onderzoek.

Het onderzoek zal worden voortgezet op de brigade Brabant-Noord/Limburg-Noord in Venlo, waar de Marechaussee en Douane beide zijn gehuisvest aan de Columbusweg.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief