Verkeers- en alcoholcontrole van KMar en partners

Gepubliceerd op: 9-6-2013

De Koninklijke Marechaussee van de Brigade Brabant Zuid en de Politie hebben vrijdagavond een Europese alcohol- en verkeerscontrole gehouden in de gemeente Tilburg, op zowel de N261 kruising Burgemeester Bechtweg Schepersvenweg, als de N65 op de Bosscheweg ter hoogte van afslag Udenhout . De controle werd samen gehouden met de Belastingdienst, Douane en de Rijksdienst voor het Wegverkeer

verkeers- en alcoholcontrole jun13De controle werd gehouden van 18:30 uur tot 01:00 uur. Passerend verkeer op de beide N-wegen werd stilgehouden en naar controleplaatsen geleid.

Resultaten
Eén persoon is aangehouden nadat uit controle bleek dat hij 5 jerrycans à 10 liter GHB in zijn auto had. Een tweede persoon werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor bedreiging. Beide mannen zijn overgedragen aan de Politie in Tilburg. 

Tijdens de controle werden in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven: 12 x voor het niet tonen van rij-of kentekenbewijs, 4 x voor het rijden zonder rijbewijs, 3 x rijden met gladde banden, 1x waarvan het kind geen verplichte veiligheidsgordel droeg, 1 x niet afdekken van het brandstofreservoir, 1x invordering rijbewijs, 1 x verlopen APK, 1 x overtreding van de maximale snelheid en 2 x voor het rijden onder invloed.

Belastingdienst
De controle van de Belastingdienst resulteerde in de in beslagname van 7 voertuigen. Op twee voertuigen werd direct beslag gelegd en werden afgevoerd. Een aantal mensen betaalden hun belastingschuld ter plekke. In totaal werd 8730,00 euro geïncasseerd.

De Koninklijke Marechaussee, Politie, Douane en Belastingdienst en Rijksdienst voor het wegverkeer werken regelmatig samen tijdens multidisciplinaire controles om van elkaars expertise gebruik te maken en hun processen zo goed mogelijk op elkaar af te laten stemmen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief