Integrale actie KMar op Rotterdam-The Hague Airport

Gepubliceerd op: 20-6-2013

Tijdens een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Politie-eenheid Rotterdam op en bij Rotterdam The Hague Airport zijn auto’s, drugs en wapens in beslag genomen en boetes en belastingschulden geïnd. 

Afbeelding verwijderdDe door de Koninklijke Marechaussee(brigade Zuid-Holland) gecoördineerde actie kreeg de naam ‘Touchdown’ mee en stond in het teken van een controle preventief fouilleren op het bezit van wapens en munitie en het afpakken van illegaal verkregen vermogen. 

De controles vonden plaats op een afgezet terrein op de luchthaven. Zowel de voertuigen op de parkeerterreinen als die van mensen die van en naar de luchthaven reden werden gecontroleerd op kenteken. Er werden 154 voertuigen fysiek onderzocht en 228 personen preventief gefouilleerd. Bij de controles werden 2 messen, 3 knuppels en 3 busjes pepperspray aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Hiervoor werden schikkingen tot 500 euro aangeboden en drie processen-verbaal aangezegd. Verder werd 1 keer een gebruikershoeveelheid harddrugs en 7x keer een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen, hetgeen in beslaggenomen is. Twee bestuurders kregen een boete voor het onverzekerd rijden. 

Er werd beslag gelegd op 16 voertuigen, vanwege schulden aan de Belastingdienst. Daarnaast werd door de Belastingdienst in totaal 7.700 euro aan belastingschulden geïnd.

De Koninklijke Marechaussee, OM en Politie werken vaker samen met onder andere de Belastingdienst bij integrale acties op zoek naar illegaal verkregen geld. Onder het motto Misdaad mag niet Lonen wordt actief gezocht naar wederrechtelijk verkregen voordeel, en wordt het illegale geld zoveel mogelijk afgepakt. Juist door samenwerking tussen verschillende organisaties kan snel een volledig beeld ontstaan van een persoon en zijn bezit.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief