Marechaussee studenten rollen mee

Gepubliceerd op: 21-6-2013

Marechaussee studenten van de lichting 13-04 liepen van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni mee tijdens de Rolstoel 4-daagse van verzorgingstehuis Randerode. Tijdens dit wandelevenement worden zo’n 150 gehandicapte mensen in een rolstoel in en om Apeldoorn rondgereden door vrijwilligers.

Afbeelding verwijderdIn het kader van NL Doet wandelde eerder dit jaar de vaste kadergroep van de Sector Initiële Opleidingen met een aantal bewoners in een rolstoel. Na dit initiatief bood het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee aan om, wanneer mogelijk, vaker personeel te leveren ter ondersteuning van activiteiten. Randerode greep dit aanbod met beide handen aan en vroeg ondersteuning voor de Rolstoel 4-daagse.

Vier klassen van de lichting 13-04 werden elk een dag ingezet. Vanuit het perspectief van de maatschappelijke taak en betrokkenheid van de Koninklijke Marechaussee past een evenement als dit precies in de opleidingsvisie.

Het opleidingscentrum wil graag studenten afleveren die een breder blikveld hebben dan alleen hun toekomstige functie. Het is dus heel goed om wat vrije tijd op te offeren en eens met mensen om te gaan die het niet zo goed hebben getroffen. Een activiteit als die bij de rolstoel 4-daagse brengt voor de studenten een waardevolle bewustwording, sociale interactie en niet te vergeten plezier met zich mee, waar zij hun verdere leven voordeel van kunnen hebben.

De studenten hebben erg veel plezier beleefd aan het ondersteunen van de Rolstoel 4-daagse. Zij hebben soms zingend en feestend met de mensen rondgelopen. Ook door Randerode is de inzet zeer gewaardeerd.

Bron : LOKKMar/Erik van Buul

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief