Gentenaar aangehouden die Justitie nog 77.000 euro moet betalen

Gepubliceerd op: 25-6-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft vanmiddag op de A16 bij Hazeldonk een 36-jarige inwoner uit Gent aangehouden die Justitie nog 77.000 euro verschuldigd is. De man was niet in staat om het bedrag te betalen en is hierop vastgezet.

Afbeelding verwijderdDe Marechaussee kwam de Gentenaar op het spoor tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV). Tijdens deze controle, waarbij het opsporingssysteem van de Marechaussee werd geraadpleegd, bleek dat de man Justitie nog geld verschuldigd is in het kader van de Pluk-ze wetgeving. 

Het Gerechtshof had de man eerder onherroepelijk veroordeeld tot de betaling van een geldbedrag van 77.000 euro; een ontnemingsmaatregel wegens wederrechtelijk verkregen voordeel. Om de man te dwingen het bedrag te betalen, kan hij 540 dagen worden vastgezet.

In het Landelijk Programma ‘Afpakken’ werkt de Koninklijke Marechaussee samen met alle opsporingsdiensten. De focus ligt op het opsporen van witwassen en het ontnemen van wederrechtelijk verkregen voordeel en het zoveel mogelijk afpakken van illegaal geld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief