KMar onderzoekt mensensmokkel na aantreffen valse documenten

Gepubliceerd op: 26-6-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag tijdens een uitreiscontrole van een ferry in IJmuiden een 38-jarige Fransman en 35-jarige Albanees aangehouden.

Afbeelding verwijderdDe Fransman, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De 35-jarige Albanees voor het tonen en in bezit hebben van valse identiteitspapieren. 

De Marechaussee voerde een controle uit op personen- en vrachtvervoer van de ferry IJmuiden- Newcastle. Tijdens deze controle overhandigde een man een Tsjechisch identiteitsbewijs dat vals bleek. Daarnaast bleek de man in bezit van een vals Tsjechisch paspoort. De man is hierop aangehouden. Tijdens het onderzoek dat volgde na de aanhouding kon de ware identiteit van de man worden vastgesteld. In zijn bagage werden een Albanese identiteitskaart en rijbewijs aangetroffen. 

Het vermoeden bestaat dat de Fransman de Albanees probeerde te smokkelen. Hij is daarom aangehouden op verdenking van mensensmokkel. 

Rechercheurs van de brigade Noord-Holland stellen verder onderzoek in naar de vermoedelijke mensensmokkel. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief