Aanhoudingen tijdens MTV controle

Gepubliceerd op: 28-6-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens werkzaamheden in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) vijf mannen aangehouden.

Afbeelding verwijderdMarechaussees controleerden op de Rijksweg A-2 bij Eijsden een Belgisch voertuig, met daarin drie mannen woonachtig in Italië. De bijrijder (22) stond gesignaleerd als ongewenst vreemdeling en is overgedragen aan de Belgische autoriteiten. Bestuurder (31) heeft een bekeuring van € 750,- gekregen omdat hij gebruik maakte van valse kentekenplaten op de BMW waar hij in reed. De derde inzittende stond ook gesignaleerd voor België in verband met mogelijk gepleegde criminele activiteiten. Na contact met Belgische autoriteiten werden voertuig en inzittenden bij de grens Visé / Eijsden overgedragen. De inzittenden zijn in België aangehouden en werden opgesloten voor verder onderzoek. 

Later werden tijdens een MTV controle, op de Emmaweg in Eijsden twee jongemannen van 22 en 23 uit Rotterdam aangehouden op verdenking van witwassen. De twee reden in een personenauto. Bij controle vonden marechaussees een geldbedrag van € 3500,- in verschillende pakketjes in het dashboard. Verdachte konden niet aantonen hoe ze aan het geld kwamen. Onderzoek naar herkomst van het geld is ingesteld. De verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief