Koning in uniform bij Veteranendag

Gepubliceerd op: 29-6-2013

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend in uniform het officiële gedeelte van de Nederlandse Veteranendag bijgewoond. Op het Binnenhof in Den Haag kregen enkele veteranen een medaille uitgereikt voor hun inzet.

Afbeelding verwijderd

De koning werd in de Ridderzaal welkom geheten door burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag. Ook premier Rutte hield een toespraak. Hij zei dat veteranen in onze huidige samenleving worden herkend en erkend.

Rutte richtte in zijn toespraak verder speciaal het woord tot de nieuwe vorst. "Uw grootvader, Prins Bernhard, was, is en blijft de veteraan der veteranen. En met uw aanwezigheid hier in de Ridderzaal geeft u de duidelijke boodschap af dat u als koning de traditie van verbondenheid met onze veteranen wilt voortzetten. Ik weet zeker dat ik namens al die veteranen mag zeggen: zeer veel dank daarvoor."

Willem-Alexander neemt voor het eerst het nationaal defilé op de Kneuterdijk af als koning. De Veteranendag begon om 9.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Thema is dit jaar: 'Veteranen dichtbij?

Bron : nos.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief