Hennis en Middendorp luiden politietrainingsmissie uit

Gepubliceerd op: 2-7-2013

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert bezocht vandaag en gisteren de Nederlandse troepen in Mazar-e-Sharif en Kunduz. Zij werd vergezeld door Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp. 

Afbeelding verwijderdOp Camp Windmill in Kunduz woonden zij de afsluitende ceremonie bij van de Nederlandse politietrainingsmissie. Het strijken van de vlag vormde het symbolische startsein voor de redeployment, het afbouwen van de missie. De Afghanen nemen nu de veiligheids- en opleidingstaken op zich.

Opsteker
Een mooie opsteker voor de Nederlandse militairen is de officiële erkenning door de Afghaanse overheid van de Nederlandse politieopleiding sinds deze week. Dit betekent dat de door het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum van de marechaussee ontwikkelde opleiding nu in het hele land kan worden gegeven. Op het Afghaanse politiehoofdkwartier in Kabul begint binnenkort ook een pilot op basis van de Nederlandse opleiding. Hennis prees de mannen en vrouwen in Kunduz voor dit resultaat: "Dankzij de inspanningen van u en uw voorgangers laat Nederland een tastbare erfenis achter in heel Afghanistan, dat is iets om oprecht trots op te zijn". 

Lees verder...

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief