Noor aangehouden voor doen van valse bommelding

Gepubliceerd op: 4-7-2013

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Politie en Beveiliging) heeft gisteravond op Schiphol een 40-jarige Noorse man aangehouden op verdenking van het doen van een valse bommelding en het veroorzaken van overlast door dronkenschap. 

Afbeelding verwijderdDe man, die op doorreis was, meldde zich te laat bij zijn uitgaande vlucht. Hierom werd de man geweigerd voor de vlucht. De man begon hierop te schelden en riep dat hij een bom bij zich had. Het grondpersoneel heeft hierop de marechaussee verzocht ter plaatse te komen. 

Marechaussees kregen bij de gate het vermoeden dat de verdachte vermoedelijk onder invloed van alcohol was, omdat hij zich net staande kon houden en zijn adem rook naar alcohol. De marechaussee, die een zero-tolerance-beleid hanteert op het gebied van bommeldingen, hield de verdachte aan op verdenking van het doen van een valse bommelding en het veroorzaken van overlast door dronkenschap. Nader onderzoek wees uit dat de verdachte geen bom bij zich had. 

Marechaussees hebben in het onderzoek de verdachte en een getuige gehoord. De verdachte is een proces-verbaal aangezegd. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. 

Tevens werd gisteravond een 19e jarige Britse man, op een bedrijventerrein aan de Schipholweg, aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Nadat marechaussees de bestuurder hadden staande gehouden bleek deze rode ogen en verwijde pupillen te hebben. Tevens werd op de achterbank een ‘grinder’ (apparaatje om wiet mee te vermalen) aangetroffen. De man verklaarde dat hij een paar uren geleden marihuana had gerookt. De verdachte werd hierop aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De verdachte is een proces-verbaal aangezegd en een rijverbod voor 24 uur opgelegd.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief