Securitymedewerkers luchthaven opgepakt voor diefstallen

Gepubliceerd op: 5-7-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft deze week in een onderzoek naar diefstal drie verdachten aangehouden, die op luchthaven Schiphol werkten als securitymedewerker. 

Afbeelding verwijderdHet drietal, uit Alkmaar, Alphen aan de Rijn en Amsterdam, variërend in leeftijd van 28 tot 32 jaar zou tijdens hun werkzaamheden diverse goederen zoals electronica en geld hebben ontvreemd van reizigers.

Nadat de Marechaussee diverse aangiftes ontving van reizigers die na controles op de luchthaven constateerden dat er mogelijk sprake was van diefstal van hun goederen werd door de Marechaussee een onderzoeksteam geformeerd onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Uit het rechercheonderzoek, dat in februari 2013 startte bleek dat de drie aangehouden verdachten zich mogelijk bezig hielden met het plegen van diefstallen bij securityfilters( of lanes). Ze namen vermoedelijk electronica zoals telefoons en tablets weg tijdens de controles die ze uitvoerden.

Hierop volgden deze week de aanhouding van de drie verdachten, waarvan er deze week op Schiphol twee zijn aangehouden. De derde verdachte werd woensdag in Alkmaar aangehouden in zijn woning.

Het onderzoek van de Marechaussee ( team vervolgonderzoeken) wordt voortgezet onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron : Kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief