Laatste Defensieschool in Duitsland dicht

Gepubliceerd op: 9-7-2013

De laatste Nederlandse Defensieschool in Duitsland is dicht. Het gaat om een onderwijsinstelling in Münster. Ooit waren er 29 scholen in het land van de oosterburen waar meer dan 900 kinderen van Nederlandse militairen les kregen.

Afbeelding verwijderdDe school in Münster telde nog maar 10 leerlingen en 6 docenten. Vorige week beleefden zij de laatste schooldag.

De hoogtijdagen van de scholen, waarvan de eerste in 1956 open ging, waren tijdens de Koude Oorlog. Veel Nederlandse militairen werkten toen in plaatsen als Blomberg, Bramsche, Hohne, Langemannshof, Seedorf en Stolzenau. Omdat de militairen met hun gezin ook in Duitsland woonden, wilden ze graag dat hun kinderen Nederlands onderwijs volgden. Dat zou de terugkeer naar Nederland vergemakkelijken.

Inmiddels is het aantal in Duitsland gestationeerde Nederlanders fors gereduceerd. Bovendien kwamen er ook steeds meer internationale scholen. Dat maakte de uitsluitend Nederlandse scholen overbodig. De school in Münster gaat eveneens verder als internationale.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief