Onderzoek naar heroïnesmokkel via schilderijen

Gepubliceerd op: 17-7-2013

Op Schiphol is een 40-jarige Afghaan aangehouden voor drugssmokkel, nadat de Douane met heroïne gevulde schilderijen aantrof bij een bagagecontrole.

Afbeelding verwijderdDe schilderijen werden gecontroleerd door douaniers, die het opmerkelijk vonden dat de 40-jarige man de schilderijen als enige bagage met zich meevoerde en aan hen meldde dat hij niets had aan te geven. De man was zojuist geland vanuit Afghanistan.

De 26 schilderijen die de man bij zich had bleken op ambachtelijke wijze versierd en bewerkt. Toen de douane de schilderijen nader ging bekijken bleken de lijsten en blokjes van de schilderijen op verschillende plaatsen een poederachtige substantie bevatten, die na controle positief testte op heroïne. Hierop werd de verdachte aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

De Douane heeft de 40 jarige verdachte overgedragen aan de Marechaussee voor verder onderzoek, de schilderijen zijn in beslag genomen. Het exacte gewicht van de heroïne is nog niet vastgesteld, de Marechaussee vermoedt dat het om kilo’s heroïne gaat.

De Marechaussee doet verder onderzoek naar de drugssmokkel onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief