Vermoedelijke opdrachtgever drugstransporten gepakt na intensieve samenwerking Curaçao

Gepubliceerd op: 18-7-2013

In een onderzoek van de recherche van de Koninklijke Marechaussee naar drugssmokkel is eergisteren een 23-jarige verdachte in zijn woonplaats Heerenveen aangehouden.

Het onderzoek, een nauwe samenwerking tussen de Marechaussee op Schiphol en op Curaçao, de Narcoticabrigade van Curaçao en de Openbare Ministeries Noord-Holland en Curaçao richtte zich op drugssmokkel tussen het Caribische eiland en Nederland.

De Marechaussee vermoedt dat de verdachte betrokken is als opdrachtgever bij diverse drugstransporten, die vanuit Curaçao naar Nederland zouden leiden.

Afbeelding verwijderdIn het onderzoek, dat wordt uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, wordt nauw samengewerkt met het Narcoticateam Curaçao, de Koninklijke Marechaussee op Curaçao en het lokale Openbaar Ministerie.

Nadat in Curaçao een organisatie in beeld kwam die zich mogelijk met drugssmokkel bezig hield op de lijn Curaçao -Amsterdam werd op Schiphol een rechercheteam geformeerd door de Marechaussee.

In het onderzoek dat volgde kwam de verdachte uit Heerenveen in beeld, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de organisatie van meerdere drugstransporten. Hierbij zouden drugskoeriers ingezet worden, die door hem geregeld werden.

Vorige week hield de Narcoticabrigade op Curaçao samen met de Marechaussee op het eiland drie verdachten aan in het onderzoek. Tijdens doorzoekingen in woningen van de verdachten werden vuurwapens, geld en verdovende middelen aangetroffen. Het onderzoek naar de drugssmokkel wordt zowel op Schiphol als in Curaçao voortgezet.

Hieronder een bericht uit Curaçao van 10-07
De narcoticabrigade, Koninklijke Marechaussee en de douane zijn gisteren gezamenlijk in actie gekomen. Gisterochtend rond 06.00 uur zijn er in een onderzoek naar drugssmokkel drie verdachten opgepakt bij even zoveel huiszoekingen.

Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel naar Nederland. In een huis aan de Veerisweg werd een Glock-vuurwapen geconfisqueerd, net als drie mobiele telefoons en een hoeveelheid contant geld. De 34-jarige R.A.M.E. werd ingerekend. In Baraltwijk troffen agenten een Baretta kaliber 22 aan, naast softdrugs, XTC, een weegschaal en rubberen handschoenen. De negentienjarige R.S.C.B. werd gearresteerd in het pand. In Sint Willibrordus leverde de huiszoeking niks op, maar werd de 37-jarige R.M.S. alsnog gearresteerd. De drie zijn voorgeleid aan de officier van Justitie, die bepaalde dat ze langer vast moeten blijven zitten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief