Marechaussee verzorgt documententraining in Bangladesh

Gepubliceerd op: 23-7-2013

Twee medewerkers van het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID) van de Koninklijke Marechaussee verzorgen tot 3 augustus een training in Dhaka (Bangladesh). Zij gaan medewerkers van de Bangladesh Police Immigration documenttechnisch trainen. Dit gebeurt op verzoek van het United Nations Development Programme.

Afbeelding verwijderdTotaal 60 immigratiemedewerkers van de nationale luchthaven Hazrat Shahjalal International Airport in Dhaka krijgen een DOC 1-training op de Police Staff College. Twee collega’s van Bureau Trainingen van het ECID verzorgen deze training onder auspiciën van het United Nations Development Programme.

De Koninklijke Marechaussee heeft onder meer op het gebied van documentexpertise internationaal een goede naam opgebouwd. Hierdoor willen veel landen hun grenswachters en diplomatiek personeel door het ECID laten trainen.

Bij het beoordelen van trainingsverzoeken wordt steeds afgewogen wat het belang is voor Nederland in het bijzonder en Europa in bredere zin.

Eerder verzorgde het ECID trainingen in onder andere Bulgarije, Ghana, Indonesië, Kenia, Libanon, Moldavië en Turkije. Het ECID is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee en de politie.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief