Man aangehouden voor mensenhandel

Gepubliceerd op: 26-7-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagochtend op Schiphol een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Afbeelding verwijderdDe man wordt ervan verdacht dat hij twee minderjarige meisjes (16 en 15 jaar) uit de regio Eindhoven heeft laten werken als prostituee in hotels in Amsterdam. Dit zou zijn gebeurd in februari en maart van dit jaar. In het onderzoek door het team Mensenhandel van de politie Oost-Brabant kwam de man als verdachte naar voren. Hij stond sinds enige weken gesignaleerd en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Mensenhandel
Mensenhandel houdt in dat mensen worden uitgebuit of onder mensonterende omstandigheden moeten werken. Anderen profiteren daarvan. Het is een ernstige schending van de mensenrechten en een zware vorm van criminaliteit.

Op de website van politie.nl vindt u meer informatie over mensenhandel, wat u kunt doen als u slachtoffer bent geworden van mensenhandel, waar u hulp kunt zoeken en wat overheid en politie doen om mensenhandel te bestrijden.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief