Drietal aangehouden voor diverse strafbare feiten

Gepubliceerd op: 27-7-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft op de A325 bij Elst drie mannen van 49, 40 en 26 jaar aangehouden voor meerdere strafbare feiten. De mannen worden onder andere verdacht van mensensmokkel, overtreding van de Opiumwet en witwassen. 

Afbeelding verwijderdDe Marechaussee kwam de verdachten op het spoor tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV). Tijdens de controle overhandigde de bestuurder en bijrijder geldige identiteitspapieren, de 26-jarige man achterin de auto kon geen documenten overleggen. Het bleek al snel dat de man zich illegaal in Nederland bevond. Hierop is de bestuurder aangehouden op verdenking van mensensmokkel. 

Bij een verder onderzoek in de auto van de verdachten werd een kilo marihuana aangetroffen. Hiervoor zijn alle verdachten aangehouden. Tijdens de fouillering van de 26-jarige illegaal bleek hij in het bezit van 3000 euro. Het vermoeden bestaat dat het hier om crimineel verkregen geld gaat. Hierop is besloten de man ook aan te houden voor witwassen en beslag te laten leggen op de auto van de verdachten. 

De Brigade Oostgrens-Midden van de Marechaussee in Zevenaar stelt een verder onderzoek in naar de verdachten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief