Winkeldieven aangehouden op Eindhoven Airport

Gepubliceerd op: 2-8-2013

De Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport heeft gisteravond twee mannen van 34 jaar aangehouden. De mannen, woonachtig in Spanje en België, worden verdacht van de diefstal van drie zonnebrillen.

Afbeelding verwijderdDe Marechaussee kwam de verdachten op het spoor door de melding van een winkelier op de luchthaven. Deze had de diefstal gezien en liet marechaussees de beelden van de beveiligingscamera’s zien. Hierop was duidelijk te zien hoe de man uit Spanje de beveiligingslabeltjes van de zonnebrillen haalde en de winkel uitliep zonder te betalen. 

Tijdens het bekijken van de camerabeelden kwam de verdachte uit een toilet dat zich in de buurt van de winkel bevond. Bij het zien van de marechaussees keerde hij direct om. Op het toilet troffen marechaussees drie zonnebrillen aan waar de prijskaartjes nog aan vast zaten. Hierop is de 34-jarige man uit Spanje aangehouden op verdenking van diefstal. 

Na de aanhouding zijn de beelden van de beveiligingscamera nog een keer bekeken en kwam een tweede verdachte in beeld. Deze probeerde het winkelpersoneel tijdens de diefstal af te leiden en hoorde bij de aangehouden verdachte. Hierop is de man uit België aangehouden in de vertrekhal van Eindhoven Airport. 

De Brigade Brabant Zuid van de Marechaussee stelt een verder onderzoek in naar de aangehouden verdachten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief