Koning Willem III kazerne opent haar poorten

Gepubliceerd op: 4-8-2013

Ook de Koning Willem III-kazerne aan de Frankenlaan 70 in Apeldoorn opent haar poorten tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee (in oprichting) is op deze kazerne gelegerd en omdat het opleidingscentrum dit jaar haar 100-jarig bestaan viert, worden er op zaterdag extra activiteiten georganiseerd. 

Afbeelding verwijderd

Net als vorig jaar kunnen bezoekers op zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 17.00 uur deelnemen aan verschillende rondleidingen. Zo is het mogelijk het cellencomplex dat nog stamt uit de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen. Ook toegankelijk voor het publiek zijn: de traditiekamer van waaruit de Schotse divisiearts Graeme Warrack in 1944 ontsnapte aan de Duitse bezetter, het Jeroen Severs monument en het Airbornemonument bij de vijver. 

Op zaterdag worden op en rondom het Square op de kazerne verschillende demo’s gegeven. Zo kun je onder andere zien hoe marechaussees exerceren, hoe een militaire sportles eruit ziet, hoe je valse documenten kunt herkennen en hoe de Mobiele Eenheid/Bijstands Eenheid te werk gaat. Bovendien is er een Static Show. Het Historisch Tamboerskorps zorgt op zaterdag voor de muzikale omlijsting en een re-enactment groep brengt in oude kostuums en uniformen de historische periode opnieuw tot leven.

Het programma op zaterdag wordt afgewisseld met doe-activiteiten. Zo kunnen kinderen ‘spijkerbroekhangen’ of deelnemen aan een workshop zelfverdediging. 

Bron : OTCKMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief