Marechaussee houdt samen met partners integrale actie op Rotterdam-The Hague Airport

Gepubliceerd op: 22-8-2013

Tijdens een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Politie-eenheid Rotterdam op en bij Rotterdam The Hague Airport zijn acht auto’s, drugs en wapens inbeslaggenomen en boetes en belastingschulden geïnd. 

De door de Koninklijke Marechaussee(brigade Zuid-Holland) gecoördineerde actie kreeg de naam ‘Homerun’ mee en stond in het teken van een controle preventief fouilleren op het bezit van wapens en munitie. Daarbij was ook aandacht voor het afpakken van illegaal verkregen vermogen. 

Afbeelding verwijderdDe controles vonden plaats op een afgezet terrein op de luchthaven. Zowel de voertuigen op de parkeerterreinen als die van mensen die van en naar de luchthaven reden werden gecontroleerd op kenteken. In totaal werd van 3900 voertuigen het kenteken gescand. Er werden 125 voertuigen fysiek onderzocht en 235 personen preventief gefouilleerd. Bij de controles werden vijf messen, een honkbalknuppel, een ploertendoder, een taser en drie slagwapens aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Hiervoor werden schikkingen tot 500 euro aangeboden en drie processen-verbaal aangezegd. Verder werden er acht gebruikershoeveelheden softdrugs aangetroffen, hetgeen inbeslaggenomen is. Daarnaast kregen drie bestuurders een boete voor respectievelijk het gebruik van optische geluidssignalen en blauwe lichten, geen identiteitspapieren bij zich hebben en niet handsfree bellen. 

Er werden acht voertuigen inbeslaggenomen vanwege openstaande belastingschulden. Van de acht voertuigen zijn er zes direct afgevoerd waaronder een Lamborghini. De Belastingdienst heeft in totaal 19.030 euro aan belastingschulden geïnd.

De Koninklijke Marechaussee, OM en Politie werken vaker samen met onder andere de Belastingdienst bij integrale acties gericht op veiligheid. Daarbij is ook altijd aandacht voor illegaal verkregen geld. Onder het motto Misdaad mag niet Lonen wordt als daartoe aanleiding is actief (door)gezocht naar wederrechtelijk verkregen voordeel, en wordt het illegale geld zoveel mogelijk afgepakt. Juist door samenwerking tussen verschillende organisaties kan snel een volledig beeld ontstaan van een persoon en zijn bezit.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief