Marechaussee onderzoekt drugssmokkel

Gepubliceerd op: 29-8-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Politie en Beveiliging) op Schiphol doet onderzoek naar een 36-jarige man uit Helmond en een 32-jarige Nederlandse man met onbekende woon- of verblijfplaats, die beiden vorige week zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel. 

drugs cocaine aug 13Tijdens een douanecontrole werden in de handbagage van de 36-jarige verdachte, die zojuist was aangekomen vanuit Zuid-Amerika, twaalf pakketten met vermoedelijke cocaïne aangetroffen. 

Vervolgens werd door burgerteams van de Koninklijke Marechaussee en Douane een onderzoek opgestart, waarbij de 32-jarige man als vermoedelijke afhaler kon worden aangemerkt. Beide mannen zijn aangehouden. Het totaalgewicht van de pakketten met vermoedelijke cocaïne was twaalf kilo. 

In een andere zaak hielden marechaussees afgelopen vrijdag een 36-jarige man uit Madrid aan, met in zijn handbagage elf kilo vermoedelijke cocaïne. De man was ook afkomstig van een vlucht uit Zuid-Amerika. 

De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief