Man na korte achtervolging aangehouden

Gepubliceerd op: 2-9-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Scheldestromen) heeft een 21-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Afbeelding verwijderdVrijdagnacht zagen marechaussees in Sas van Gent, een personenauto rijden, met een kapot linkerachterlicht. De auto reed tevens veel te hard door de bebouwde kom, waarna aan de bestuurder van de auto een stopteken werd gegeven. Aan dit stopteken werd geen gevolg gegeven door de bestuurder, hij doofde zijn verlichting en reed met hoge snelheid door.

Na een korte achtervolging vloog de auto uit de bocht, waarna het op de stoep tot stilstand kwam. Er zaten drie mannen in de auto, de later aangehouden 21-jarige bestuurder en twee mannen van 24 en 26 jaar, allen uit de gemeente Terneuzen. Een van de inzittende is met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht.

Marechaussees hielden de 21-jarige bestuurder, na het afnemen van een blaasproef, aan op verdenking van het rijden onder invloed. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau van Terneuzen, waar hij tevens werd gehoord voor het negeren stopteken, roekeloos rijgedrag, overtreding van de maximum snelheid, rijden zonder geldig rijbewijs en joyriding. De verdachte had geen geldig B-rijbewijs en bekende dat hij de auto van zijn zus had geleend, zonder haar toestemming. 

Nadat marechaussees de verdachte hadden gehoord, is de verdachte in vrijheid gesteld en door de Politie eenheid Zeeland- West-Brabant opnieuw aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Dit zou eerder op de avond vermoedelijk door de verdachte en de mede inzittenden zijn gepleegd. 

De Politie eenheid Zeeland-West-Brabant doet verder onderzoek naar de vermeende openlijke geweldpleging. Er wordt een gezamenlijk dossier opgemaakt.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief