Marechaussee houdt twee mannen aan

Gepubliceerd op: 13-9-2013

De Koninklijke Marechaussee in Zuid-Holland heeft bij Rotterdam The Hague Airport twee Nederlandse mannen (31 en 29 jaar), beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. 

Afbeelding verwijderdTijdens een patrouille op en rond de luchthaven Rotterdam The Hague Airport, wilden marechaussees de bestuurder van een personenauto controleren. De bestuurder ging er echter met zijn auto vandoor, maar kon na een korte achtervolging, waarbij ook een stopteken werd genegeerd, worden gestopt. Marechaussees konden nog net zien dat de bestuurder naar de achterbank sprong. De bestuurder vertoonde de uiterlijke kenmerken van het gebruik van harddrugs en vertelde zelf ook harddrugs te hebben gebruikt, waarop hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed. 

Op de achterbank van de auto bevond zich een tweede man, die ook werd aangehouden, omdat hij ter opsporing en aanhouding gesignaleerd stond voor de Politie Eenheid Rotterdam. 

Marechaussees hebben beide verdachte overgebracht naar het bureau. Van de aangehouden bestuurder werd een bloedproef afgenomen. Daarnaast is deze verdachte proces-verbaal aangezegd voor het rijden zonder rijbewijs en niet voldoen aan een stopteken. De tweede verdachte is overgedragen aan de politie Eenheid Rotterdam.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief