Preventieve fouilleeractie op Eindhoven Airport succesvol

Gepubliceerd op: 14-9-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Brabant-Zuid) heeft op Eindhoven Airport een preventieve fouilleeractie gehouden.

Afbeelding verwijderdZo'n vijftig marechaussees, waaronder medewerkers van Forensische opsporing, het regionale id-desk en de recherche van de KMar op de luchthaven namen deel aan de controle, die gericht is om de aanwezigheid van wapens tegen te gaan op het luchthaventerrein.

Bij een aantal inzittenden van voertuigen, die naar een controleplaats werden geleid, troffen marechaussees slag-en steekwapens aan, alsmede softdrugs, pepperspray en voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden. Het Openbaar Ministerie was aanwezig om overtreders zsm af te handelen en na beboeting en afstand doen van wapens en drugs hun weg te kunnen laten vervolgen.

Ook werd tijdens de controle een man aangehouden die niet teruggekeerd was van penitentiair verlof. De delinquent stond gesignaleerd door Justitie om nog 200 dagen gevangenisstraf uit te moeten zitten.

De Koninklijke Marechaussee, verantwoordelijk voor de politietaken op de luchthavens in Nederland houdt regelmatig deze controles om de veiligheid te vergroten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief