Aanhoudingen op Schiphol

Gepubliceerd op: 21-9-2013

De brigade Grensbewaking van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft de afgelopen week meerdere aanhoudingen verricht van mensen die voor onder meer mishandeling, bedreiging en openstaande boetes gezocht werden door Justitie.

Afbeelding verwijderdEen man van 43 jaar bleek nog verschillende onherroepelijke vonnissen open te hebben staan voor een bedrag van 2436,- euro en had verzuimd 15 boetes te betalen voor verschillende verkeersovertredingen met een totaal bedrag van 13.875 euro. De man is aangehouden omdat hij het verschuldigde bedrag niet kon betalen. Dit overkwam ook een 41-jarig man, hij had nog een onherroepelijk vonnis met een bedrag van 8200,- euro openstaan.

Ook stuitten marechaussees op de luchthaven op diverse personen met verschillende nationaliteiten die door Justitie gezocht werden voor diverse strafbare feiten, waaronder drugssmokkel, mishandeling en oplichting.

Falsificatenexperts van de Marechaussee hadden een drukke week met afhandeling van verdachten die met een vals of vervalst paspoort de grens probeerden te passeren.

De Koninklijke Marechaussee verricht op luchthavens grenspolitietaken en heeft op diverse locaties id-desks, waar documenten kunnen worden aangeboden waar mogelijk mee geknoeid is.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief