Belangrijke rol KMar tijdens nucleaire top Nuclear Security

Gepubliceerd op: 22-9-2013

Nederland staat volgend jaar de grootste beveiligingsoperatie ooit te wachten. Op 24 en 25 maart 2014 vormt het World Forum in Den Haag namelijk het decor voor de derde editie van de Nuclear Security Summit (NSS). Tijdens de NSS spreken 58 wereldleiders en hun delegaties over nucleair terrorisme.

Afbeelding verwijderdBelangrijke gespreksonderwerpen tijdens de NSS zijn het voorkomen van nucleair terrorisme en de smokkel van nucleair materiaal. Deze onderwerpen zijn vanzelfsprekend erg belangrijk voor Nederland, met belangrijke doorvoerhavens (Rotterdam en Schiphol) en in haar voortrekkersrol op het gebied van vrede, recht en veiligheid.

Omvang
De Koninklijke Marechaussee heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan tijdens grote evenementen zoals Prinsjesdag, de Afghanistan-top en recent nog de Troon-wisseling. De NSS zal qua omvang en inzet van de Marechaussee nog groter zijn. Gelet op het aantal bezoekers wordt verwacht dat er duizenden marechausseecollega's worden ingezet. En dat is niet alleen tijdens de operationele fase rondom de conferentie. Ook de voorbereiding vergt natuurlijk nu al capaciteit.

Meer over dit onderwerp kunt u lezen op de binnenkort verschijnende digitale editie van KMar magazine.

Bron : KMar magazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief