Verdachte vast voor heroïnesmokkel

Gepubliceerd op: 24-9-2013

Het CargoHarc-team (Koninklijke Marechaussee, FIOD en Douane) heeft een 56-jarige man uit Amsterdam buiten heterdaad aangehouden op verdenking van het smokkelen van heroïne via Schiphol.

Afbeelding verwijderdOp basis van informatie werd in april al een partij van ongeveer twaalf kilo heroïne op Schiphol onderkend. 

Naar aanleiding van een opgestart onderzoek door het CargoHarc-team werd in augustus een partij van ruim 40 kilo heroïne in beslaggenomen, waarvoor de man als verdachte kon worden aangemerkt. De heroïne zat verstopt tussen de vracht van een vlucht uit Azië. 

De verdachte werd in zijn woning aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en witwassen. Bij een doorzoeking van een woning en een bedrijfspand werd door het team ongeveer 54.000 euro in contanten in beslag genomen. Ook werden twee auto’s in beslag genomen. 

Het CargoHarc-team, een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee, FIOD en Douane, dat werkzaam is op Schiphol en zich bezig houdt met de bestrijding van drugssmokkel via de vracht, doet verder onderzoek naar de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief