Marechaussee neemt deel aan integrale verkeerscontrole bij Emmen

Gepubliceerd op: 28-9-2013

Vrijdagmiddag en –avond heeft de politie samen met de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Inspectie Leefomgeving en Transport, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Duitse politie een grote verkeerscontrole gehouden.

Afbeelding verwijderdAl het verkeer op de A37 werd gecontroleerd op de parkeerplaatsen Oosterveen en Compas. Bij deze controle zijn er diverse processen-verbaal uitgeschreven voor voertuigen met gladde banden, overbelading, onverzekerd rijden en verlopen APK. Vanuit de hits van de ANPR wagen (automatische nummerplaatherkenning) moesten bestuurders direct hun openstaande boetes betalen. Dit leverde 99 hits op, op het gebied van belastingschuld en het rijden op rode diesel. Eén bestuurder had een boete open staan van € 8232,39. De man kon dit niet betalen en is vastgezet. Diverse auto's zijn door de Belastingdienst in beslag genomen wegens een belastingschuld. 

Daarnaast zijn 140 bestuurders met een te hoge snelheid langs de radarcontrole gereden. Eén daarvan, een man uit Groot-Brittannië reed 187 km/u en heeft ter plaatse € 250,- moeten betalen. Ook zijn er elf vrachtwagen bekeurd voor verschillende feiten als technische mankementen en administratieve verplichtingen.

Op het einde van de controle liepen de controleurs van de NWVA op een Roemeense auto met paardentrailer. Hierin bleken vijf pony’s en vier schapen te staan, welke niet juist vervoerd werden. De Roemeense bestuurder heeft hiervoor een bekeuring ontvangen.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief