Man aangehouden voor wederspannigheid en belediging

Gepubliceerd op: 29-9-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Zuid-Holland) heeft in Hoek van Holland een 34-jarige man uit Engeland aangehouden op verdenking van wederspannigheid, belediging ambtenaar in functie, niet voldoen ambtelijk bevel en belemmering ambtshandeling.

Afbeelding verwijderdDe man, die zojuist was aangekomen met de ferry uit Engeland, wilde samen met zijn 26-jarige vrouw en drie kinderen Nederland inreizen. Tijdens de controle van de reisdocumenten van het gezelschap, rezen er twijfels of het stel het ouderlijk gezag over een van de kinderen, een meisje van zes jaar, had.

Nadat marechaussees de man hadden verzocht dit aan te tonen, werd de man verbaal agressief in de aankomsthal vol met passagiers, waardoor de marechaussees zich beledigd voelden. De man hinderde de marechaussees daarnaast in het uitvoeren van hun taak, waarna hem werd gevorderd zich te verwijderen. Hieraan werd niet voldaan door de man, waarna hij werd aangehouden op verdenking van niet voldoen ambtelijk bevel, belemmering ambtshandeling en belediging van ambtenaar in functie. Na zijn aanhouding begon de verdachte om zich heen te slaan, waarna marechaussees de verdachte na een korte worsteling hebben geboeid en hem tevens hebben aangehouden voor wederspannigheid.

Marechaussees hebben de verdachte gehoord. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld, maar zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter.

De Koninklijke Marechaussee is in Hoek van Holland belast met onder meer de grenspolitietaken, waaronder de paspoortcontrole van passagiers die van en naar Engeland komen en gaan.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief