Marechaussee onderschept mensensmokkelaars (video)

Gepubliceerd op: 30-9-2013

In een internationaal onderzoek naar mensensmokkel zijn vorige week in Nederland en Engeland vier verdachten aangehouden. In Nederland onderschepte de Koninklijke Marechaussee een transport met vier minderjarige vrouwen die werden gesmokkeld met bestemming Engeland.

De vrouwen zijn 16 en 17 jaar en vermoedelijk afkomstig uit Irak of Syrië. Zij hebben na de onderschepping asiel aangevraagd. In Nederland zijn tijdens de actie twee verdachten aangehouden. Een van hen is een 34-jarige man uit Turkije. De ander is 24 jaar en heeft de Iraakse nationaliteit. Een dag later is in Beverwijk nog een Irakees van 32 jaar aangehouden. Door de Engelse autoriteiten zijn tegen hen Europese arrestatiebevelen uitgebracht. Naar verwachting worden zij binnenkort overgedragen.

De marechaussee controleerde donderdagmiddag op een parkeerplaats langs de A58 bij Bergen op Zoom een camper, waarin de jonge vrouwen zich verborgen hielden. Zij zijn na de actie overgedragen aan de vreemdelingendienst. De marechaussee ging tot actie over naar aanleiding van een Engels rechtshulpverzoek aan het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Vermoedelijk hebben de vrouwen vanuit de Rotterdamse haven aan boord van een ferry de oversteek willen maken naar Engeland.

In Engeland arresteerde de Humberside Police donderdag in samenwerking met het Serious Organised Crime Agency (SOCA) een 38-jarige verdachte in Hull.

Bron : om.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief