Onderzoek cocaïnesmokkel

Gepubliceerd op: 9-10-2013

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol doet onderzoek naar een 30-jarige Ecuadoriaanse man, een 44 en 51-jarige man, beiden uit Amsterdam en een 44-jarige man uit Hoofddorp, die afgelopen week zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel. 

Afgelopen woensdag werden tijdens een douanecontrole in de handbagage van de 30-jarige man, die zojuist was aangekomen vanuit Zuid-Amerika, negen pakketten met vermoedelijke cocaïne aangetroffen. 

cocaine okt 13Het Drugs Team Schiphol van de marechaussee heeft vervolgens een onderzoek opgestart, waarbij in eerste instantie de 44-jarige man uit Amsterdam kon worden aangehouden. Hij wordt als vermoedelijke afhaler van de verdovende middelen aangemerkt. Afgelopen donderdag en vrijdag kon het onderzoeksteam tevens de 44-jarige en 51-jarige man buiten heterdaad aanhouden. Ook zij worden als vermoedelijke afhalers van de verdovende middelen gezien. 

De drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van het medeplegen en/of medeplichtig zijn bij de invoer van de verdovende middelen. Zij zijn allen werkzaam voor een bedrijf op de luchthaven. Het nettogewicht van de in beslaggenomen vermoedelijke cocaïne is bijna twaalf kilo. 

De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Alle verdachten zitten nog vast.

Het Drugs Team Schiphol is een burgerteam van medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, die zich met de grenspolitietaak bezighouden. Hieronder wordt mede begrepen de opsporing van personen die zich mogelijk schuldig maken aan het opzettelijk binnen/buiten het grondgebied van Nederland brengen van verdovende middelen, dan wel hierbij behulpzaam zijn.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief