Experts KMar helpen politie bij onderzoek zedenzaak

Gepubliceerd op: 10-10-2013

In het onderzoek naar de omvangrijke zedenzaak rond pedofiel Frank R. (48) uit Cuijk krijgt de politie hulp van experts van de Koninklijke Marechaussee. Zij helpen bij het identificeren van de slachtoffertjes op de 26.000 filmpjes en 144.000 foto's die zijn gevonden in de woning van de verdachte.

Afbeelding verwijderdDe politie is blij met de inzet van de medewerker van de marechaussee, die veel ervaring heeft met het herkennen van foto's, bijvoorbeeld door paspoortcontroles op vliegvelden. 'Dat kunnen we goed gebruiken omdat het soms heel lastig te zien is of het op verschillende beelden nu wel of niet om hetzelfde meisje gaat', zegt de chef van de zedenpolitie Noord-Nederland Jos Dekker in het Dagblad van het Noorden.

Het team is al maanden bezig om al het materiaal te bekijken. Tot nu toe zijn 65 meisjes geïdentificeerd. Drie slachtoffers van lichamelijk misbruik hebben aangifte gedaan wegens grooming (online kinderlokken) en ontucht. De acht anderen zijn door de politie benaderd, maar het is nog niet duidelijk of zij aangifte doen. Het onderzoek is nog in volle gang.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief