Smokkel kind verijdeld

Gepubliceerd op: 11-10-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol een 30-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden op verdenking van het smokkelen van een Ivoriaans jongetje van vijf jaar.

pasp controle okt13Tijdens een gatecontrole (controle reisdocumenten) van een vlucht uit Afrika toonde de vrouw, die samen reisde met een minderjarig kind, twee nationale paspoorten van Ivoorkust en twee Nederlandse verblijfsvergunningen. Marechaussees twijfelden aan de Nederlandse verblijfsvergunning van het kind, omdat de foto in de verblijfsvergunning niet overeenkwam met de foto van het overhandigde nationale paspoort van het minderjarige kind.

Nader onderzoek bij het Bureau Falsificaten Schiphol wees uit dat de verblijfsvergunning vermoedelijk frauduleus of op valse gronden was verkregen. Hierop werd de vrouw aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Het Sluisteam van de marechaussee doet verder onderzoek. Het kind is, na tussenkomst van het Jeugd- en Zedenteam van de marechaussee, door de stichting Nidos ondergebracht in een pleeggezin. 

Het Sluisteam is een burgerteam van medewerkers van de marechaussee, die zich bezig houden met de eerstelijns bestrijding van migratiecriminaliteit, waaronder mensensmokkel en mensenhandel, op de luchthaven Schiphol.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief