Aanhoudingen drugssmokkel

Gepubliceerd op: 15-10-2013

Politie en Koninklijke Marechaussee hebben op het Centraal station te Amsterdam drie mannen aangehouden die verdacht worden van de smokkel van verdovende middelen. 

Afbeelding verwijderdIn het toilet van de internationale trein van Amsterdam naar Kopenhagen werden drie kilo hash en één kilo van een nog onbekende stof aangetroffen. Een 34-jarige Amsterdammer, een 28-jarige Jordaniër en een 26-jarige Zweed zitten nog vast.

Tijdens een gezamenlijke controle van politie en Koninklijke Marechaussee viel op dat drie mannen de internationale trein binnenstapten en dat één van hen - met een zware tas in de hand - direkt een toilet opzocht. Toen de toiletbezoeker even later weer naar buiten kwam was de tas duidelijk niet meer zo vol en minder zwaar. De mannen verlieten vervolgens de trein en namen afscheid van elkaar. Twee van hen stapten daarna weer in de trein die even later Amsterdam verliet richting Utrecht. De derde man verliet het station.

Onbekende stof
In de trein doorzochten medewerkers van de Koninklijke Marechaussee de toiletruimte en zij troffen daar in een verborgen ruimte twee pakketten van in totaal vier kilo met vermoedelijk verdovende middelen aan. De twee reizigers werden hierop aangehouden en in Utrecht overgedragen aan de politie. Ze waren in het bezit van een vervoersbewijs Amsterdam – Kopenhagen. De man die het station had verlaten werd enige tijd later in Amsterdam aangehouden. Na onderzoek bleek in de pakketten drie kilo hash en één kilo van een nog onbekende stof te zitten. 

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief