Aanhoudingen in onderzoek drugstransporten

Gepubliceerd op: 15-10-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft in een grootschalig onderzoek naar de invoer van cocaïne uit Midden en Zuid-Amerika vijftien verdachten aangehouden.

Afbeelding verwijderdDe mannen worden ervan verdacht deel uit te maken van een crimineel samenwerkingsverband dat verschillende cocaïnetransporten organiseerde naar Nederland. In het onderzoek, uitgevoerd door het team zware criminaliteit van de Marechaussee kwamen de verdachten met Nederlandse, Turkse en Colombiaanse nationaliteit, variërend in leeftijd van 23 tot 65 jaar naar voren.

Onder de verdachten bevinden zich zeven medewerkers van een bedrijf op Schiphol. De mannen worden er onder meer van verdacht de cocaïne, die veelal verstopt zat in vliegtuigen, uit de toestellen te halen en verder Nederland in te smokkelen. De meeste verdachten zijn woonachtig in de regio Amsterdam.

Een aantal aanhoudingen werd verricht door het arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee omdat het vermoeden bestond dat die verdachten in het bezit van vuurwapens zouden zijn. Tijdens diverse zoekingen in woningen van verdachten zijn vuurwapens, geld en verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.

Het team zware criminaliteit van de Marechaussee zal verder onderzoek doen naar de aangehouden verdachten onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Klik hier voor videobeelden van de arrestatie.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief