Marechaussee houdt samen met partners integrale actie op Rotterdam-The Hague Airport

Gepubliceerd op: 19-10-2013

Tijdens een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Politie-eenheid Rotterdam op Rotterdam The Hague Airport zijn vrijdagmiddag auto’s, drugs en wapens in beslag genomen, boetes en belastingschulden geïnd en twee mannen aangehouden.

De Koninklijke Marechaussee(brigade Zuid-Holland) coördineerde de actie onder de naam ‘Offside’, die in het teken stond van een controle preventief fouilleren.

Afbeelding verwijderdVan 2287 voertuigen die van en naar de luchthaven reden werd het kenteken door het ANPR (automatisch kentekenplaat herkenning) gecontroleerd. De controles vonden plaats op een afgezet terrein op de luchthaven. Naast 57 hits van het ANPR werden nog diverse voertuigen steekproefsgewijs gecontroleerd. Deze voertuigen werden fysiek onderzocht en de inzittenden werden preventief gefouilleerd. Bij de controles werden elf messen, waaronder een vlindermes aangetroffen en tevens een boksbeugel, een stalen pijp, een haakstok en een busje peperspray, die in beslag zijn genomen. Hiervoor werden schikkingen tot 850 euro aangeboden en vier processen-verbaal aangezegd. 

Verder werd één keer een gebruikershoeveelheid harddrugs en twee keer een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen, hetgeen in beslaggenomen is. Twee bestuurders kregen een boete voor respectievelijk het onverzekerd rijden en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Daarnaast werden nog twee mannen aangehouden. Een man moest nog 27 dagen gevangenisstraf uitzitten en een man werd aangehouden voor het vermoedelijk rijden onder invloed(softdrugs).

Op een Duitse auto waren ongeldige Nederlandse kentekenplaten aangebracht. De auto werd gebruikt door een Duitse filmploeg die opnames maakte op de luchthaven, zonder de marechaussee in kennis te stellen. De ongeldige kentekenplaten zijn in beslaggenomen en de aangeboden schikking werd betaald. 

Er werden drie voertuigen in beslaggenomen en op twee voertuigen beslag gelegd, vanwege schulden aan de Belastingdienst. Daarnaast werd door de Belastingdienst in totaal 2290 euro aan belastingschulden geïnd.

De Koninklijke Marechaussee, OM en Politie werken vaker samen met onder andere de Belastingdienst bij integrale veiligheidsacties. Als daarbij wapens maar ook drugs of illegaal vermogen wordt gevonden, wordt dat in beslag genomen. Juist door samenwerking tussen verschillende organisaties kan snel een volledig beeld ontstaan van een persoon en zijn bezit.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief