Twee Roemenen gepakt valse documenten

Gepubliceerd op: 30-10-2013

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Limburg-Zuid) heeft tijdens een MTV-controle (mobiel toezicht veiligheid) een 30- en 36-jarige Roemeense man aangehouden op verdenking van het aanbieden van valse Roemeense identiteitskaarten en rijbewijzen. 

Afbeelding verwijderdMarechaussees controleerden de inzittenden van een personenvoertuig tijdens een MTV-controle op de A76 bij Heerlen. De mannen toonden de marechaussees elk een Roemeense identiteitskaart en rijbewijs, waarbij het vermoeden rees dat de documenten vals waren. Nader onderzoek van de Koninklijke Marechaussee ID-desk Eindhoven wees uit dat de identiteitskaarten en rijbewijzen vals waren. Beide verdachten zijn aangehouden op verdenking van het aanbieden van valse documenten en/of valsheid in geschrifte. 

Tijdens het verhoor van de verdachten werd van één verdachte zijn ware identiteit vastgesteld. Onder zijn echte naam bleek de verdachte gevangen te hebben gezeten en diverse antecedenten te hebben op het gebied van diefstal in Nederland en Duitsland. 

Marechaussees doen verder onderzoek naar de ware identiteit van de andere verdachte, die in verzekering is gesteld. De man wiens ware identiteit werd vastgesteld is in vrijheid gesteld en dient zich op een later moment voor de rechter te verantwoorden. 

De Koninklijke Marechaussee heeft vier regionale centra (Eindhoven, Rotterdam, Zwolle en Schiphol), die werken onder de naam ‘Koninklijke Marechaussee ID-desk’. Zij hebben documentenexpertise op het hoogste niveau in huis om valse en vervalste documenten te herkennen. Deze documentenexpertise wordt ook geleverd aan de Nationale Politie om zo samen een vuist te maken tegen identiteitsfraude.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief