Onderzoek cocaïnesmokkel in buisjes

Gepubliceerd op: 31-10-2013

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol doet onderzoek naar een 19-jarige Portugese man, die afgelopen week buiten heterdaad is aangehouden op verdenking van drugssmokkel. 

Afbeelding verwijderdVorige week dinsdag werden tijdens een douanecontrole van ruimbagage, die zojuist was aangekomen vanuit Zuid-Amerika, 179 buisjes met vermoedelijke cocaïne aangetroffen. De bagage was op de bagageband blijven liggen en niet opgehaald door een passagier. 

Het Drugs Team Schiphol van de marechaussee heeft vervolgens een onderzoek opgestart. Afgelopen donderdag kon het onderzoeksteam de 19-jarige verdachte buiten heterdaad aanhouden toen deze zijn ruimbagage alsnog kwam ophalen. 

Het verdovende middelenonderzoek van de marechaussee wees uit dat in 177 van de 179 buisjes, onder zand een bol met vermoedelijke cocaïne was verstopt. Het nettogewicht van de in beslaggenomen vermoedelijke cocaïne is bijna vijf kilo. 

De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachte, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De verdachte zit nog vast. 

Het Drugs Team Schiphol is een burgerteam van medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, die zich met de grenspolitietaak bezighouden. Hieronder wordt mede begrepen de opsporing van personen die zich mogelijk schuldig maken aan het opzettelijk binnen/buiten het grondgebied van Nederland brengen van verdovende middelen, dan wel hierbij behulpzaam zijn.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief