Man en vrouw met valse documenten aangehouden

Gepubliceerd op: 1-11-2013

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Limburg-Zuid) heeft op Maastricht Aachen Airport(MAA) een man en vrouw, zonder vast woon- en verblijfplaats, aangehouden op verdenking van het gebruik van valse documenten en valsheid in geschrifte. 

Afbeelding verwijderdMarechaussees controleerden de identiteitspapieren van de man en vrouw, die zojuist waren aangekomen met een vlucht uit Zuid-Europa op basis van informatie. De man en vrouw overhandigden beiden een vreemdelingendocument en verblijfsvergunning van Italië. Nader onderzoek van deze documenten wees uit dat deze totaal vals waren. De vreemdelingen zijn hierop aangehouden op verdenking van het gebruik van valse documenten en valsheid in geschrifte. 

Marechaussees doen verder onderzoek naar de ware identiteit van beide vreemdelingen, vermoedelijk van Eritrese afkomst. Beide vreemdelingen hebben asiel aangevraagd.

De Koninklijke Marechaussee voert de grenspolitietaak uit op de luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA). Ten behoeve van de veiligheid en openbare orde op en rond de luchthaven is de Koninklijke Marechaussee werkzaam vanuit de Politietaak burgerluchtvaartterreinen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief