Uitreiking waarderingsspelden op Wapendag

Gepubliceerd op: 2-11-2013

Op de Wapendag heeft een aantal collega’s een waarderingsonderscheiding ontvangen uit handen van CKMar, luitenant-generaal Leijtens.

Het betrof drie individuele draagspelden en een groepsdraagspeld. De waarderingsspeld wordt toegekend aan collega’s die de eer van hetWapen hebben hooggehouden met daden van moed, zelfoffering en toewijdig en/of met zeer bijzondere dienstverrichtingen.

Koninklijke Marechaussee Groepswaardering Brons
Zes leden van de BSB hebben de groepswaardering gekregen voor hun werkzaamheden in Afghanistan. Tijdens de beveiliging van VIP's werd het voertuig beschadigd bij een schietincident. De collega's hebben hierop snel enAfbeelding verwijderd adequaat gereageerd. Ze hebben de rust bewaard en de VIP's zijn ongedeerd gebleven. De collega's hebben door deze zeer bijzondere dienstverrichting, de eer van het Wapen hooggehouden.

Koninklijke Marechaussee draagspeld in Brons
Wachtmeester 1 T.A. Vriend – District Schiphol. Na een ongeval in de wapenkamer is de wapenhersteller geraakt door een kogel en heeft een slagaderlijke bloeding gekregen. Wachtmeester Vriend heeft de gewonde collega adequaat en creatief hulp verleend. Hij heeft in een stressvolle situatie doortastend opgetreden en heeft het slachtoffer behoed voor ernstiger letsel danwel overlijden. Deze collega heeft door deze zeer bijzondere dienstverrichting de eer van het Wapen hooggehouden.

Koninklijke Marechaussee draagspeld in Zilver
Wachtmeester J. Huisman en Wachtmeester B.J.C. Oudhuis – District Noord-Oost. Twee collega’s hebben met gevaar voor eigen leven vrijwillig in een zeer chaotische situatie een verpleegkundige en slachtoffer beschermd met hun eigen lichaam tegen rondvliegende voorwerpen. Daarna hebben zij samen met de politie daadkrachtig opgetreden tegen een aantal verdachten en in een bedreigende situatie deescalerend opgetreden. Dit allemaal tijdens een ongewild feest, later genaamd Project X. Deze twee collega’s hebben door deze daden van moed, zelfopoffering en toewijding, de eer van het Wapen hooggehouden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief