Verre Oosten bezoekt KMar

Gepubliceerd op: 4-11-2013

De KMar heeft onlangs twee keer bezoek gehad uit het Verre Oosten. Uit China bezocht generaal Wang Jianping, commandant van de Chinese People's Armed Police Force, de KMar. Vanuit Thailand kwam een delegatie van de Thaise DSI (departement of special investigations).

Afbeelding verwijderdHet bezoek van generaal Wang Jianping kwam voort uit een bezoek dat CKMar eerder dit jaar aan China bracht. Wang Jianping kreeg in drie dagen een doorsnee van de werkzaamheden van de KMar voorgeschoteld. Hij zag op Schiphol het werk van de Air Marshals, woonde op Maaldrift een demonstratie van de ME/BE bij en voer in Scheveningen een stukje met collega's met het kustwachtschip Zeearend.

De Thaise DSI bezocht de brigade Brabant-Zuid. Ook een aantal personeelsleden van het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Zuidwest-Nederland en Oost-Brabant en twee medewerkers van het Thaise consulaat woonden het bezoek bij. Het gezelschap kreeg uitleg over de werkzaamheden op Eindhoven Airport en de grens-politietaak. Bijzondere aandacht ging uit naar de criminaliteit op het gebied van onder andere witwassen, fraude op het gebied van identiteit- en reisdocumenten en de bestrijding van mensensmokkel en mensenhandel.

Bron : KMar magazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief