Verdachten aangehouden bij actie tegen mensenhandel in Limburg

Gepubliceerd op: 8-11-2013

De Recherche van de Koninklijke Marechaussee heeft deze week tijdens een actie tegen mensenhandel in Limburg op verschillende locaties drie verdachten aangehouden.

Afbeelding verwijderdDe verdachten, drie mannen van 28, 42 en 47, woonachtig in de gemeente Roermond (Limburg) en Hapert (Noord-Brabant) worden ervan verdacht diverse vrouwen die in de prostitutie zouden gaan werken te hebben vervoerd en over de grens te hebben gebracht.

De recherche van de Marechaussee in Heerlen startte onder leiding van het Openbaar Ministerie in Limburg een strafrechtelijk onderzoek naar mensenhandel, nadat diverse incidenten waren onderkend op onder meer Eindhoven Airport die wezen op mogelijke mensenhandel.

Het vermoeden bestond dat diverse jonge vrouwen van Oost-Europese afkomst, die via Eindhoven Nederland binnenkwamen, meteen te werk werden gesteld in de prostitutie.

Tijdens de actie, waaraan zo’n veertig marechaussees deelnamen zijn XTC-pillen, diverse steek- en slagwapens, diverse mobiele telefoons, mogelijke versnijdingmiddelen en administratie in beslag genomen. Aan de actie namen onder meer leden van het arrestatieteam van de Marechaussee deel vanwege de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens bij verdachten.

De Marechaussee doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten en mogelijke slachtoffers onder leiding van het OM Limburg. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief