Hongaren aangehouden voor mensenhandel

Gepubliceerd op: 8-11-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft in Alkmaar een 43-jarige Hongaar aangehouden op verdenking van mensenhandel. De verdachte zou jarenlang vrouwen hebben uitgebuit in de prostitutie. De man wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Zwolle.

Afbeelding verwijderdDe Hongaarse autoriteiten hebben in dit onderzoek naar mensenhandel dinsdag een 20-jarige man uit Hongarije aangehouden. Dat gebeurde op verzoek van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Deze verdachte zal worden overgeleverd aan Nederland.

De 43-jarige hoofdverdachte heeft vermoedelijk diverse vrouwen uit Hongarije jarenlang gedwongen te werken in prostitutiegebieden in Den Haag en Alkmaar. De vrouwen werden geïntimideerd en geslagen, zo komt naar voren uit het strafrechtelijk onderzoek. De Hongaar hield exact bij hoeveel klanten de vrouwen ontvingen en hoeveel geld ze daarmee verdienden. De vrouwen moesten een belangrijk deel van hun inkomsten afstaan. Naar schatting heeft de hoofdverdachte in drie jaar tijd zo'n 350.000 euro opgestreken.

Een van de slachtoffers woonde in Den Haag bij een Nederlandse man aan wie ze zich vermoedelijk moest prostitueren. De hoofdverdachte zou haar hebben geïnstrueerd welke seksuele handelingen ze moest verrichten met deze man.

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag in Alkmaar de woning van de verdachte en twee prostitutiekamers aan de Achterdam doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op administratie.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief