Vrouwen smokkelen vier ton

Gepubliceerd op: 14-11-2013

De Koninklijke Marechaussee doet op Schiphol onderzoek naar twee Ecuadoriaanse vrouwen, die op verschillende manieren geld verstopt hadden in hun lichaam en bagage.

Het tweetal wilde via Amsterdam naar Spanje vliegen toen ze aan een douanecontrole werden onderworpen. Uit die controle bleek dat de vrouwen van 38 en 39 in hun handbagage beide zo’n 8000 euro hadden verstopt.

Afbeelding verwijderdUit verder onderzoek bleek dat de vrouwen ook geld in hun lichaam hadden geduwd en rees het vermoeden dat ze mogelijk ook bolletjes hadden geslikt. Hierop werden de twee verdachten aangehouden en door de Douane overgedragen aan de recherche van de Marechaussee.

Samen met de FIOD werken zij op de luchthaven Schiphol nauw samen in het zogenoemde samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM). De onderzoeken richten zich met name op de smokkel en herkomst van grote hoeveelheden geld bij onder meer geldkoeriers.

Uit het rechercheonderzoek van de Marechaussee is tot nu toe gebleken dat de verdachten zo’n 400.000 euro in hun lichaam hadden verstopt, verpakt in bollen met daarin 500 euro-biljetten.

De aangehouden verdachten zitten vast voor verder onderzoek door de Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief